Mördad dagar före skolbalen

Polisen misstänker: 15-årig flicka dödad av skolkamrat

Den 15-åriga flickan drömde om att gå ut högstadiet och gå på skolbalen.

Men nu kommer den nya balklänningen aldrig att användas.

Natten till lördagen mördades hon och lämnades i ett skogsbryn under en fest med skolkamraterna.

Skolungdomarna samlades på toppen på den gamla skidhopparbacken i Stureby i södra Stockholm. Den 15-åriga flickan och hennes klasskamrater firade nationaldagen och den kommande skolavslutningen.

Torsdag skulle vara hennes sista dag i högstadiet. Men efter midnatt hände något. Hon försvann från den övriga gruppen. Vid tjugo i ett hittades hon av en ung pojke i ett skogsbryn på andra sidan backen. Hon var svårt skadad.

Skador genom yttre våld

Enligt uppgifter till Aftonbladet ringde den chockade pojken hem till sin mamma som larmade ambulans. När ambulanspersonalen kom dit påbörjades genast hjärt-lungräddning som fortsatte hela vägen till sjukhuset. Men allt var för sent.

Flickan dödförklarades av en läkare vid ankomsten till sjukhuset. Hennes skador fick polisen att genast misstänka mord.

- Det är skador genom yttre våld, hon skulle inte kunna tillfoga sig de skadorna själv, säger polisens presstalesman Karin Sohlberg.

Festdeltagare och vuxna förhördes och nästan direkt fick polisen en misstänkt gärningsman - en jämnårig skolkamrat. Pojken greps under natten och senare på dagen greps också en 16-årig flicka misstänkt för medhjälp till mord.

Båda anhölls också av en åklagare som skäligen misstänkta. Enligt polisen är motivet ännu oklart men en av flera teorier är svartsjuka.

- Vi forskar närmare på deras koppling till varandra. Det är en del i en tänkbar motivbild att någonting har gått fel i den här vänskapen, säger Karin Sohlberg.

Den mordmisstänkte pojken nekar enligt sin advokat till anklagelserna.

"Hon var omtänksam"

Flickan var mycket omtyckt och populär på sin skola. Efter beskedet om hennes död öppnade skolan för att ta om hand chockade vänner, kamrater och elever. Gråtande ungdomar samlades i små grupper utanför skolan och senare på kvällen ordnades en minnesstund i gräset nedanför hoppbacken. Den döda flickan hedrades med blommor och tända ljus.

- Hon var omtänksam, trevlig, väluppfostrad och artig. Hon ställde alltid upp för sina vänner, säger en vän.

Flickan skulle fylla 16 år om en dryg vecka.

Hon såg fram emot skolavslutningen från nian på torsdag, men mest av allt längtade hon till tisdagens skolbal.

- Nu hänger en balklänning som aldrig kommer att användas, säger en bekant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0