Laxar dör på Fyrishov

Vattnet i Fyrishovs utomhusbassäng är grönt och grumligt. Enligt flera badhusanställda är det samma vatten som badgästerna badade i förra sommaren. I måndags släpptes ett stim regnbågslaxar i bassängen.

Personalen på Fyrishov fick veta att de skulle vara ett inslag i Vattenfalls familjedag på lördag. De fick också order om att inte mata fiskarna.
- Laxarna ska vara hungriga så de lyckas fånga alla. Jag trodde allt var ett skämt först. Vattnet är jätteskitigt och bassängen är så liten. Det är djurplågeri. Vad jag vet har sex laxar redan dött och det kommer säkert bli fler. Det tragiskt att se döende fiskar simma på rygg i flera timmar, säger en anställd på Fyrishov.
- Vattnet har stått stilla sedan september och är fullt med alger. Det är som ett övergött Östersjön, fyller en annan kollega i.

Enligt Vattenfall Heat Nordics kommunikationschef Cecilia Gerger har ett fåtal av fiskarna, som ska fiskas upp av de anställdas barn på lördag, sannolikt dött under transporten från Bollnäs till Fyrishov. Familjedagen arrangeras av ett eventföretag i Gästrikland på uppdrag av Vattenfall.
- Jag har bara uppgift om att tre fiskar har dött, och att det förekommer att de dör under transport. Vi har satt in fyra syrepumpar i bassängen, tillför friskt vatten och har haft en professionell fiskare som sett till att vattnet är bra, säger Cecilia Gerger.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0